Servicii medicale ORL clinica Tinos
Medici clinica tinos Pentru TIne, respectul NOStru! Medici clinica tinos
  • Singurul centru medical ce efectueaza interventii chirurgicale in sfera ORL adulti si copii la cel mai inalt nivel atat din punct de vedere al profesionalismului si experientei echipei de medici cat si al dotarii existente
  • GRATUIT realizam si interpretarea analizelor medicale efectuate in Centrul Medical Tinos Clinic
  • Farmacia Tinos va ofera eliberarea retetelor compensate si gratuite sau a prescriptiilor eliberate de medici chiar in cadrul Centrului Medical Tinos Clinic.
 

Laborator » Modalitati de recoltare

Recoltarea exudatului faringian

Recoltarea exudatului faringian se realizeaza corect dimineata,inainte de toaleta cavitatii orale (majoritatea pastelor de dinti contin substante antibacteriene) si inainte de a consuma alimente sau lichide.

Urocultura

Modalitati de recoltare a probelor pentru urocultura

Recoltarea probei de urina din 24 ore

In cazul analizelor de laborator care se efectueaza din urina din 24 ore, modul corect de colectare a urinei si de conservare a acesteia sunt hotaratoare pentru obtinerea unor rezultate corecte. Este posibil ca medicul sa va recomande oprirea medicatiei cu 12-24 ore inainte de colectarea urinei.

Coprocultura

Recoltarea materilor fecale in scopul efectuarii coproculturii (examenul coprobacteriologic al materiilor fecale) se realizeaza in coprorecoltor steril prevazut cu mediu de transport, prin prelevarea cu ajutorul linguritei din recipient, din 3-4 zone diferite ale bolului fecal, in special din zonele cu mucus sau sange, daca acesta este prezent.

Examen coproparazitologic

Recoltarea materiilor fecale se realizeaza in coprorecoltor fara mediu de transport, din 3-4 zone diferite ale bolului fecal. Proba poate fi pastrata la frigider pana in momentul prelucrarii.

Determinare hemoragii oculte in fecale

Se recolteaza materii fecale in coprorecoltor fara mediu de transport. Deoarece analiza se realizeaza printr-o metoda imunocromatografica, nu este necesara urmarea unui regim special inainte de recoltare.

Recoltarea probelor din zona genitala

In cazul femeilor, recoltarea probelor din zona genitala se refera la recoltarea secretiei vaginale, a secretiei de la nivelul colului uterin sau a secretiei vulvare la fetite. Cu 48 ore inainte de prezentarea la laborator, nu evita tratamente endovaginale, irigatii vaginale si contactul sexual.

Spermograma

Modalitati de recoltare sperma in vederea realizarii spermogramei

Instructiuni privind recoltarea pentru Genotiparea HPV

Recoltare endocervicale cu aplicator din plastic si mediu de transport, furnizate de Centrul Medical Tinos Clinic. Acestea se pastreaza la temperatura camerei pina in momentul recoltarii.